Grădinița creativă de vară “Curcubeu în suflet de copil”, la Grădinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina

Social (Categoria articolului)

La Grădinița “Iulia Hasdeu” din municipiul Câmpina s-a desfășurat, pe parcursul a aproximativ două săptămâni, proiectul educațional “Grădinița creativă de vară – Curcubeu în suflet de copil”, la care au participat 25 de copii și 12 cadre didactice de la instituția menționată și grădinițele partenere.

Primele șapte zile din cadrul acestui proiect educativ au fost dedicate curcubeului, toate activitățile desfășurate fiind pliate pe culoarea zilei, fiecare zi însemnând, bineînțeles, câte una dintre culorile curcubeului - roșu, orange, galben, verde, albastru, indigo și violet. Următoarele zile au avut ca temă “Curcubeul emoțiilor”, fiind organizate ateliere de dezvoltare a inteligenței emoționale prin desen, pictură, diverse jocuri, povești. Ultima zi, cea de evaluare a proiectului, i-a adus împreună pe toți participanții, iar momentul culminant a fost cel al unei expoziții de tricouri personalizate, fiecare copil desenând curcubeul pe tricoul său. “Am dorit să îmbinăm activitățile creative cu povești și jocuri terapeutice în aer liber. Ne-am imaginat că suntem într-o tabără de vară, încercând să creăm o atmosferă tipică de summer camp. A fost ceva deosebit pentru noi toți cei care am participat la proiect, copii și cadre didactice”, ne-a declarat Mihaela Predea, directorul Grădiniței cu Program Normal și Program Prelungit  “Iulia Hasdeu” din Câmpina.
La derularea acestui proiect, o contribuție importantă a avut Librăria Elstar, care le-a oferit copiilor materialele necesare desfășurării atelierelor creative. În ultimii ani, la Grădinița “Iulia Hasdeu” s-au derulat proiecte educative extrem de interesante, dintre care vă reamintim numai două - "Meseria de părinte se învață în fiecare zi" și "Noi suntem români".

5505 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

4394 vizualizari
25 sept. 2021 14:30

Clubul Copiilor din Câmpina, un loc unde timpul liber al celor mici poate fi petrecut frumos și cu folos

1 comentarii

Clubul Copiilor din municipiul Câmpina se află de ani buni pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 45, în incinta Căminului Petrol. Clădirea este veche și cu siguranță trebuie modernizată, dar spațiul în care funcționează Clubul Copiilor este generos și luminos. Aici există mai multe cercuri/ateliere, unde copiii pot petrece timpul liber într-un mod frumos și util, sub supravegherea unor profesori de specialitate. Și, lucru foarte important, aceste cursuri sunt gratuite.

3211 vizualizari
24 sept. 2021 21:06

Rata incidenței COVID-19 pentru localitățile din Prahova. La Gura Vadului, Brebu și Slănic, se revine la restricții privind circulația pe timpul nopții, în week-end

Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat astăzi, 24 septembrie 2021, rata incidenței COVID-19 pentru fiecare localitate din Prahova. 17 localități din județ, printre care și municipiul Câmpina, au rata incidenței mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori. Din păcate, există și cinci localități unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit 5 la mia de locuitori. (foto)

Alte stiri recente

508 vizualizari
26 sept. 2021 20:54

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), trei medalii la Mondialul WUKF de la Cluj-Napoca

La sfârșitul acestei săptămâni a avut loc la Cluj-Napoca o nouă ediție a Campionatului Mondial WUKF de karate, competiție la care a fost prezent și Rareș Hodoiu, unul dintre cei mai valoroși sportivi de la AIKO Câmpina, pregătit de Sensei Gabriel Timofte.

1776 vizualizari
26 sept. 2021 12:52

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din etapa a 8-a din Liga A Prahova, eșalonul de elită al fotbalului prahovean. Duminică au avut loc ultimele jocuri ale acestei runde. Iată rezultatele: