Concursul de pictură ”Câmpina 24h” aproape de final. Duminică au loc vernisajul expoziției și premierea câștigătorilor

Eveniment (Categoria articolului)

La Câmpina este în plină desfășurare concursul de pictură ”Câmpina 24h”, un concurs reluat după o întrerupere de patru ani și la care participă zece artiști plastici din întreaga țară. Evenimentul este organizat de Casa de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina.

Cei zece artiști plastici pot fi văzuți în aceste zile prin diverse puncte ale Câmpinei, în încercarea lor de a surprinde pe pânzele de pe șevalet unghiuri inedite ale unor locuri din urbea noastră. Fie că au fost pe dealul Muscel, în apropiere de punctul numit ”Observator”, fie că au fost în curțile unor biserici - Biserica de la Brazi sau chiar Capela Hernea, fie că au fost în curtea Muzeului ”Nicolae Grigorescu”, poate în căutarea inspirației ilustrului pictor, care a ales să-și trăiască ultimii ani ai vieții în Câmpina pictând, în general, mesteceni și chipuri.
”Câmpina 24h” a fost la început o inițiativă privată. Grupul de firme Neptun, în colaborare cu Casa de Cultură ”Geo Bogza”, organiza în septembrie 2006 prima ediție a concursului de pictură ”Câmpina 24h”. Un concurs de pictură ad-hoc, unic în România la acea vreme. "Câmpina 24h" s-a desfășurat până în anul 2017, apoi nu a mai avut loc. Acum, în septembrie 2021, concursul de pictură ”Câmpina 24h” a revenit și sperăm să aibă viață cât mai lungă.
Duminică, 5 septembrie 2021, ediția din acest an a concursului se încheie cu vernisajul expoziției, care va avea loc la ora 12.00 și la care vor putea fi văzute toate pânzele realizate la Câmpina în aceste zile. De asemenea, va avea loc și premierea câștigătorilor. De la bugetul local a fost alocată pentru acest concurs suma de 12.000 lei.

4862 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1618 vizualizari
23 feb. 2024 22:47

Proiect extrem de interesant, în parteneriat cu Formula 1, prezentat la deschiderea Academiei STEAM de la Câmpina

Evenimentul de deschidere a Academiei STEAM a Fundației Zamolxes, care a avut loc vineri, 23 februarie, la Centrul Cultural pentru Tineret Zamolxes - Câmpina, în prezența primarului Alin Moldoveanu, a cuprins și un moment care a stârnit maxim interes în rândul tinerilor prezenți.

2744 vizualizari
16 feb. 2024 21:09

Târgul Mierii Câmpina 2024 și-a deschis porțile vineri, 16 februarie. Târgul rămâne deschis până duminică, 18 februarie

Casa Tineretului din Câmpina a fost luată cu asalt de mulțimea de expozanți dornici să participe la Târgul Mierii, una dintre cele mai apreciate manifestări din lumea apiculturii românești. Vineri, 16 februarie, a avut loc deschiderea oficială, în prezența autorităților locale și a organizatorilor - Asociația Apicolă ”Valea Prahovei”.

Alte stiri recente

113 vizualizari
26 feb. 2024 10:01

Cinci victorii și o remiză în jocurile amicale susținute de echipa de fotbal a CS Câmpina în această iarnă

La finalul săptămânii viitoare începe returul Ligii A Prahova, la fotbal, astfel încât am considerat momentul oportun pentru o scurtă retrospectivă a jocurilor amicale disputate în această iarnă de formația pregătită de Claudiu Dumitrescu și Mugurel Dedu.

624 vizualizari
26 feb. 2024 06:04

Lista investițiilor din Câmpina din anul 2024. Ce lucrări se încheie, ce lucrări încep și pentru care se depun documentații

În cadrul emisiunii noastre cu primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, în care a explicat pe larg bugetul anului 2024, după adoptarea sa de către Consiliul Local, un capitol aparte a fost rezervat prezentării principalelor proiecte de investiții.