Dulcețuri fine și oficialități multe la festivalul devenit marcă înregistrată a comunei Brebu

Eveniment (Categoria articolului)

Foarte multe oficialități au participat sâmbătă la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a Festivalului Dulceții de la Brebu, Prahova. Oficialități de la București, oficialități județene și locale, dar și invitați din străinătate, din Germania, Polonia, Ungaria și Republica Moldova.

Chiar înaintea deschiderii oficiale a festivalului, în cadrul unei ședințe festive, administrația locală din Brebu, prin primarul Adrian Ungureanu, le-a oferit tilul de "Cetățean de onoare al comunei" primarului Antoni Karlak (din orașul Jablonka - Polonia, localitate înfrățită cu Brebu) și ambasadorului României în Polonia, Ovidiu Dranga. Au participat, de asemenea, și ceilalți oaspeți din străinătate: Gerd Hutner (Reichelsheim, Germania), Karl Bela (Nagymanyok, Ungaria), Sergiu Armaș (Ialoveni, Republica Moldova). Apoi, toate oficialitățile au fost prezente la festival, iar alături de delegațiile străine s-au aflat: prefectul Mădălina Lupea, președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova - Aurelian Gogulescu, senatorul Iulian Dumitrescu, deputații Roberta Anastase și George Ionescu, consilierii județeni Marian Nistor și Rareș Enescu, dr. Bogdan Nica - consilier pe probleme de sănătate al primarului municipiului Ploiești, primarii Cornel Nanu - Cornu și Lucian Costea - Valea Doftanei. Am lăsat la urmă invitatul surpriză de la acest eveniment - președintele PNL, Ludovic Orban. Cu asemenea invitați, deschiderea oficială a fost complet diferită față de anii precedenți. Invitații din străinătate au salutat publicul prezent și i-au oferit daruri simbolice primarului Adrian Ungureanu. Au adresat câteva cuvinte celor prezenți și prefectul Mădălina Lupea, ambasadorul Ovidiu Dranga și, bineînțeles, Ludovic Orban.

Festivalul în sine este un deliciu. Producătorii, fie firme de profil, fie individuali, au venit și în acest an cu o ofertă bogată și prețuri rezonabile, chiar mai mici decât până acum. Cei interesați au putut degusta și cumpăra dulcețuri tradiționale (cireșe, vișine, trandafiri, prune, gutui, caise, zmeură, nuci verzi, căpșuni, mure etc), dulcețuri mai puțin obișnuite (ardei iute, castraveți, soc, păpădie, bujor roșu, gogonele, coajă de pepene, morcov, varză roșie etc) și tot felul de combinații, care mai de care mai interesante - pepene galben cu napi și nucă, dovlecel caramelizat cu nucă și coniac, caise cu piersici și ananas, cătină cu morcov, kiwi cu smochine, măsline cu portocale etc. Ca noutăți, anul acesta au apărut dulceața de rubarbă (o plantă medicinală din tulpina căreia, iată, se face acum și dulceață) și cea de aronia (un arbust originar din America de Nord, care de câțiva ani se cultivă și în România, fructele sale fiind bogate în vitamine). De asemenea, vizitatorii pot cumpăra șerbeturi, siropuri, miere și diverse produse apicole, dar și prăjituri de casă, găluște cu prune, clătite și papanași. 
Festivalul Dulceții este o manifestare tradițională organizată de Primărie și Consiliul Local, un adevărat brand al comunei Brebu, marcă înregistrată la OSIM de către administrația locală.

 

10272 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • kata 27.08.2017 22:33 Dulceata cu aroma de PNL era si la vanzare sau a fost numai la deschidere?

Eveniment

1550 vizualizari
23 feb. 2024 22:47

Proiect extrem de interesant, în parteneriat cu Formula 1, prezentat la deschiderea Academiei STEAM de la Câmpina

Evenimentul de deschidere a Academiei STEAM a Fundației Zamolxes, care a avut loc vineri, 23 februarie, la Centrul Cultural pentru Tineret Zamolxes - Câmpina, în prezența primarului Alin Moldoveanu, a cuprins și un moment care a stârnit maxim interes în rândul tinerilor prezenți.

2715 vizualizari
16 feb. 2024 21:09

Târgul Mierii Câmpina 2024 și-a deschis porțile vineri, 16 februarie. Târgul rămâne deschis până duminică, 18 februarie

Casa Tineretului din Câmpina a fost luată cu asalt de mulțimea de expozanți dornici să participe la Târgul Mierii, una dintre cele mai apreciate manifestări din lumea apiculturii românești. Vineri, 16 februarie, a avut loc deschiderea oficială, în prezența autorităților locale și a organizatorilor - Asociația Apicolă ”Valea Prahovei”.

Alte stiri recente

0 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

116 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.