Ultima etapă a unui nou proiect european Erasmus are loc la Câmpina, cu oaspeți din Italia, Grecia, Lituania, Croația și Spania

Social (Categoria articolului)

Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” este coordonatorul unui alt proiect de mobilitate prin programul Erasmus+, proiect finanțat cu fonduri europene, în cadrul căruia au mai participat instituții de învățământ din Spania, Italia, Croația, Grecia și Lituania.

Deschiderea oficială a avut loc luni dimineață, la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, acolo unde cea mai mare parte a elevilor din cadrul Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” își desfășoară activitatea până la finalizarea lucrărilor de modernizare și extindere de la școala lor. Directorul adjunct Cristian Șendroiu a fost cel care a făcut oficiile de gazdă și a adresat cuvântul de bun venit, iar corul școlii, condus de profesor Codruța Anastase, și eleva Teodora Fodac au oferit un scurt moment artistic, gustat de oaspeți.
La această ultima etapă a proiectului coordonat de școala câmpineană au fost prezente doar cadre didactice de la școlile partenere - 7th Gymnasium of Katerini (Grecia), Vilniaus Adomo Mickeviciaus Licejus (Lituania), IC Torrenova (Italia), IES Manuel Tarraga Escribano San Pedro del Pinatar (Spania), Osnovna skola Jasenovac (Croația).
După deschidere, în curtea Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a fost plantat un copac, activitățile continuând în fiecare zi, până vineri, 28 aprilie 2023, atunci când se vor trage concluziile proiectului intitulat ”Împreună, dincolo de diferențe - acceptă-mă așa cum sunt!”
Profesorul coordonator al acestui proiect, Cerasela Marin, ne-a declarat: ”Acum colectăm rezultatele proiectului și să finalizăm produsele sale, pentru că unul dintre aceste produse va fi o strategie pentru o școală incluzivă, care să fie aplicată în funcție de necsități, și pe care să o dăm și altor școli dacă au nevoie”.

1900 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2060 vizualizari
21 sept. 2023 21:05

La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai

2 comentarii

Suntem doar în a doua săptămână a noului an școlar și deja apar probleme cu un puternic iz... politic, ceea ce nu ar avea ce să caute într-o societate normală, într-un sistem de educație sănătos. Se întâmplă la Câmpina unde apropierea anului electoral 2024 pare să fi încețoșat mințile unor politicieni care par dispuși la orice de dragul unor voturi.

1833 vizualizari
04 sept. 2023 08:54

”Salvatorii de vieți”, un program național de instruire în acordarea primului ajutor, poposește în septembrie și în Prahova

Fundația pentru SMURD și Groupama au lansat la mijlocul acestui an, la nivel național, un program intitulat ”Salvatorii de vieți”, un scurt curs gratuit de inițiere în acordarea primului ajutor în situații de urgență.

Alte stiri recente

618 vizualizari
23 sept. 2023 14:47

Câmpina, mileniul III. Indicatorul din... copac

Pentru că nouă ne pasă de Câmpina, am decis să continuăm să vă prezentăm lucruri care nu sunt așa cum ar trebui să fie. Pot părea detalii sau lucruri mărunte, dar ar trebui cu toții să știm că în viață detaliile fac diferența de multe ori. Acesta este un serial în care vom atrage atenția asupra unor lucruri care nouă nu ni se par în regulă și promitem să revenim asupra fiecărui subiect în parte, dacă situația semnalată de noi se remediază. Sau nu...

569 vizualizari
23 sept. 2023 14:14

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă și duminică au loc partidele contând pentru etapa a 8-a a Ligii A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi: