A fost semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea termică a Spitalului Municipal Câmpina, proiect cu fonduri europene

Actualitate (Categoria articolului)

La sediul Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, de la Călărași, a fost semnat luni, 19 martie, contractul de finanțare pentru proiectul "Creșterea eficienței energetice în Spitalul Municipal Câmpina", din partea beneficiarului, adică a municipiului Câmpina, fiind prezent primarul Horia Tiseanu. Valoarea acestui proiect este de 26,528 milioane lei, adică aproximativ 6,5 milioane euro.

Proiectul privind reabilitarea termică a Spitalului Municipal Câmpina este finanțat din Programul Operațional Regional 2014 – 2020, în cadrul Axei prioritare 3 „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”. Din valoarea totală a proiectului, de 26,528 milioane lei, peste 14 milioane de lei sunt alocați din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), aproximativ 2,1 milioane de lei provin din bugetul național, iar cofinanțarea care trebuie asigurată de la bugetul local este de 2% din cheltuielile eligibile (aproximativ 332.000 lei) și integral cheltuielile neeligibile, de 10 milioane lei. Deci contribuția de la bugetul local va fi semnificativă.
Potrivit informațiilor furnizate de ADR Sud Muntenia, p
rin lucrările care se vor efectua, clădirea Spitalului Municipal Câmpina va avea o performanță energetică îmbunătățită, trecând de la clasa energetică C la clasa energetică A, nivelul anual al emisiilor de gaze va fi redus cu minimum 40% și consumul anual de energie primară aferent clădirii spitalului va scădea cu minimum 60%. Nu este vorba despre o simplă reabilitare termică, în cadrul proiectului fiind prevăzute mai multe lucrări de intervenție, cum ar fi: termoizolarea și eficientizarea energetică, modernizarea instalațiilor electrice, de iluminat și a sistemelor de climatizare, implementarea sistemelor de management energetic, instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice, înlocuirea lifturilor existente, precum și refacerea finisajelor în zonele de intervenție. Durata proiectului este de 42 de luni, din care 38 de luni pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor.

Acesta este cel de-al patrulea proiect cu fonduri europene pentru care s-a semnat contractul de finanțare în ultimele șase luni. Celelalte două proiecte sunt: "Restaurarea, dotarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural al obiectivului de patrimoniu Muzeul Memorial B.P. Hasdeu" - în valoare de 15,8 milioane lei (3,42 milioane euro); "Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale din municipiul Câmpina - bloc 12, Strada Victoriei, nr.6" – în valoare de 732.000 lei; "Creșterea eficienței energetice la Liceul Tehnologic Istrati" - în valoare de 8.411.379 lei. 
Proiectul privind c
reșterea eficienței energetice în Spitalul Municipal este cel mai important proiect cu fonduri europene derulat în Câmpina, din punct de vedere al valorii - 6,5 milioane euro, depășind Calea Dacia, pentru care s-au alocat 6 milioane euro.

3180 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Adriana 21.03.2019 08:51 Eu nu inteleg cine si cum stabileste cat trebuie sa fie partea de contributie de la bugetul local. Mi se pare fff mare suma care trebuie data de la buget la acest proiect 100 de miliarde e enorm. Cine stabileste?

Actualitate

245 vizualizari
09 dec. 2023 19:08

Ștrandul de la Casa Tineretului din Câmpina între ”e jenant ce se întâmplă” și ”n-avem bani”. Urmează încă un an fără ștrand...

Consilierul Cosmin Raț a fost cel care, la finalul ședinței ordinare a Consiliului Local din 29 noiembrie, a deschis discuția pe tema ștrandului de la Casa Tineretului.

514 vizualizari
09 dec. 2023 17:52

Primim de cititori. Cine o fi găsit această prescurtare pentru bulevard?

2 comentarii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 această imagine surprinsă pe Calea Dacia, pe sensul de intrare în municipiul Câmpina.

Alte stiri recente

227 vizualizari
09 dec. 2023 20:44

”Salon de iarnă”, ultima expoziție a anului 2023 la Câmpina

Vernisajul expoziției de pictură și sculptură ”Salon de iarnă” a încheiat pentru anul 2023 activitatea Asociației artiștilor plastici ”CâmpinArtelor”. Evenimentul a avut loc vineri, 8 decembrie, la ceas de seară, în Sala ”Constantin Radu” a Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina.

620 vizualizari
09 dec. 2023 13:08

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - CSO Mizil 35-22 (12-8)

La ultimul meci oficial pe teren propriu în anul 2023, fetele de la CS Câmpina, pregătite de Daniel Vasile, au obținut o nouă victorie categorică, impunându-se în fața formației CSO Mizil la o diferență de 13 goluri.