Raportul privind evaluarea adăpostului (public) de câini din Câmpina NU este destinat publicității. Primăria ne spune doar că valoarea obiectivului este de 51.812 euro

Actualitate (Categoria articolului)

Vorbim despre un adăpost public, nu privat. Un adăpost pentru administrarea căruia se alocă lunar 14.187 lei (fără TVA) de la bugetul local. Și vorbim despre un raport de evaluare comandat de Primăria Câmpina și plătit, bineînțeles, din bani publici. Și cu toate acestea, la solicitarea noastră de a ni se pune la dispoziție acest raport în baza Legii 544/2001, primim următorul răspuns din partea Primăriei: "Posesia acestui raport sau a unei copii nu conferă dreptul de publicare". Oare ce conține acest raport astfel încât documentul să nu poată fi transmis presei?

Adăpostul de câini aparține municipalității și se află în administrarea societății Alextib Construct SRL Telega, căreia i-a fost concesionat serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân. Contractul cu Alextib a fost încheiat la 31 ianuarie 2013 și a expirat la 31 ianuarie 2018, dar a fost prelungit șase luni, prin act adițional, perioadă în care Primăria trebuie să organizeze o nouă licitație. Înainte de concesionarea acestui serviciu către Alextib Construct SRL, administrația locală nu a făcut o evaluare a adăpostului pe care l-a dat în administrare firmei respective. Nu știm cât valora atunci acest bun public numit adăpost de câini, lucru care a fost scos în evidență și de inspectorii Curții de Conturi când au venit în control la Primărie. Acum, înaintea unei noi licitații, Primăria Câmpina a comandat o evaluare a adăpostului și s-a întocmit un raport nedestinat publicității, după cum vă spuneam. Totuși, pentru a-și arăta buna credință în ceea ce privește accesul la informațiile de interes public, reprezentanții Primăriei ne-au precizat că din raport reiese o valoare estimată a adăpostului de 241.430 lei cu tot cu TVA, adică echivalent a 51.812 euro.
Prin contractul încheiat în 2013, Alexandru Chirobocea, administratorul SC Alextib Construct, se obliga să realizeze la adăpost investiții de 30.300 euro. Nu știm dacă și-a îndeplinit sau nu obligațiile contractuale, pentru că o evaluare făcută înainte de preluarea adăpostului de către Chirobocea nu există, deci nu avem cu ce compara evaluarea făcută acum. Dar ne amintim ceea ce au constatat inspectorii Curții de Conturi și anume că "pe parcursul derulării contractului, Primăria nu a urmărit investițiile realizate de concesionar", iar de aici pot fi trase unele concluzii.

În finalul răspunsului primit de la Primăria Câmpina ni se spune că, dacă dorim, putem studia raportul la sediul instituției. Dar, bineînțeles, fără drept de publicare. Ca să fim sinceri, noi am dori ca respectivul raport să fie publicat pe site-ul Primariei, pentru a putea fi văzut de toți cei interesați. Și atunci, transparența ar fi totală și nu ar mai apărea tot felul de suspiciuni. Pe de altă parte, suntem convinși că prevederea potrivit căreia "posesia acestui raport sau a unei copii nu conferă dreptul de publicare" este valabilă pentru evaluator și nu pentru o instituție publică.

3825 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

182 vizualizari
01 mar. 2024 11:37

Primim de la cititori. Ciotul de pe Strada Primăverii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425, această imagine surprinsă pe Strada Primăverii, din Câmpina, în apropierea intersecției cu Strada Castanilor.

165 vizualizari
01 mar. 2024 07:51

Proiectul de OUG privind comasarea alegerilor, în consultare publică. Primarii și președinții CJ își pot schimba partidul din aprilie până în septembrie

Guvernu a publicat, în consultare publică, proiectul de ordonanță de urgență privind organizarea și desfășurarea alegerilor europarlamentare și alegerilor locale stabilite la data de 9 iunie 2024. Față de legislația în vigoare, acest proiect vine cu o serie de derogări interesante, iar cele mai importante prevederi vi le prezentăm în continuare. Proiectul integral poate fi consultat AICI.

Alte stiri recente

681 vizualizari
29 feb. 2024 20:38

Spectacol de revistă la Casa de Cultură din Câmpina, susținut de artiștii Teatrului “Toma Caragiu” din Ploiești

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, la Casa de Cultură “Geo Bogza” din Câmpina va avea loc spectacolul “Dă, Doamne, cântec!”, susținut de artiștii Secției de Revistă a Teatrului “Toma Caragiu”din Ploiești. Evenimentul va avea loc marți, 12 martie 2024, de la ora 19.00.

869 vizualizari
29 feb. 2024 20:34

Liga A Prahova, etapa a 18-a. Programul și delegările

Sâmbătă, 2 martie, se reia campionatul Ligii A Prahova. Iată programul primei etape a returului și delegările: