Câmpina, România 100. Benzinăria de ieri, benzinăria de azi

Social (Categoria articolului)

Prima benzinărie din Câmpina a funcţionat în perioada interbelică în centrul localității, acolo unde astăzi este intersecţia Bulevardului Carol I cu Strada Republicii. Apoi, după cel de-al doilea război mondial, benzinăria - denumită PECO - s-a mutat pe locul unde astăzi se află staţia OMV Petrom.

Există două imagini, realizate la distanţă de ani buni, cu benzinăria veche, dar de pe actualul amplasament. Ambele au fost postate pe Facebook, în grupul "Câmpineanul". În prima dintre ele se vede că în spatele staţiei este un teren viran, fostul platou de sonde Bucea, în vreme ce, în cea de-a doua fotografie, vedem că apăruseră deja unele dintre blocurile situate acum în zona Autogării.
În prezent, stația Petrom, devenită OMV, nu mai este singura din localitate, așa cum a fost mulți ani, dar reprezintă în continuare un reper în Câmpina. Blocul din spate a rămas neschimbat, poate doar un ceva mai cenuşiu şi împresurat de copacii care între timp au crescut.

"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiţi şi Câmpina, România 100. Prima benzinărie din perioada interbelică, între... cazinourile de azi
Câmpina, România 100. Calea Doftanei, ieri şi azi
Câmpina, România 100. Judecătoria Câmpina în 1930, la finalizarea construcției și Judecătoria Câmpina astăzi, după 88 de ani

2283 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1367 vizualizari
20 oct. 2018 07:12

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Stoica Teodorescu

Stoica Teodorescu a fost un dascăl cu un talent pedagogic desăvârșit și un valoros istoric. Este autorul primei monografii a orașului nostru, în anul 1924. Chiar dacă a locuit și profesat destul de puțin timp în Câmpina, Stoica Teodorescu și-a legat numele pentru totdeauna de orașul nostru, fiind de multe ori pe nedrept ignorat ori de câte ori se face referire la istoria Câmpinei. 

4108 vizualizari
19 oct. 2018 20:09

Un nou scandal în jurul fermei mizeriei din satul Urleta, comuna Bănești, la doi pași de Câmpina

În vara acestui an, în luna august, vă prezentam situația incredibilă a unei ferme din satul Urleta, comuna Bănești, localitate aflată la doi pași de municipiul Câmpina. O mizerie de nedescris, un miros insuportabil, un "peisaj" de care localnicii și autoritățile efectiv s-au săturat, dar nu au suficiente pârghii legale pentru a rezolva problema. După mizeria de nedescris de la ferma de pe Strada Oncești, a mai apărut un scandal, o familie din Urleta reclamând că grădina i-a fost ocupată abuziv de animalele lui Liviu Mihalache, proprietarul fermei amintite.

Alte stiri recente

657 vizualizari
20 oct. 2018 13:30

Liga A Prahova, etapa a 10-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață a avut loc primul meci al etapei a 10-a din Liga A. Etapa va continua după-amiază și se va încheia mâine dimineață.

2948 vizualizari
19 oct. 2018 21:25

Drumul principal care traversează satul Urleta, din comuna Bănești, a fost asfaltat pe o lungime de 2,2 km

Locuitorii din satul Urleta din comuna Bănești au motive de bucurie, după ce săptămâna trecută a fost asfaltată strada principală, pe o lungime de 2,2 km, iar anul viitor va fi realizată canalizarea întregului sat, fără a fi afectată lucrarea de asfaltare a drumului principal.